Gebelik ve Doğum Nedir?
- Anasayfa
- Gebelik ve Doğum Nedir?
Vajinal Akıntı Nedir, Nasıl Geçer?
Vajinal Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
İdrar Kaçırma Nedenleri Ve Tedavisi
Doğum Sonrası Yırtıkların Tedavisi Var Mıdır?
Adet Düzensizliği Nedir, Tedavisi Var Mıdır?
Rahim Ağzı Kanser Taramaları Nelerdir?
Laparoskopi Yöntemi Ile (Kapalı Ameliyat) Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Yumurtalık Kistleri Nedir, Hangileri Tehlikelidir?
Çikolata Kisti (Endometriozis) Bulguları Ve Tedavisi
Spiral (Rahim İçi Araç) Çeşitleri Nelerdir?
Cinsel İlişkiden Sonra Gebe Kalmamak İçin Neler Yapılmalı?
Aşkan, Yeni Meram Cd. NO:156, 42090 Meram/Konya
-
Pzts - Cuma 08:30 - 17:00
-
Cumartesi 08:30 - 18:00
-
Pazar Kapalı
Gebelik ve Doğum Nedir?
Gebelik takibi, anne adayının gebelik süreci boyunca sağlığını ve bebeğin gelişimini izlemek için yapılan bir süreçtir. Gebelik takibi, doğru bir şekilde yapıldığında, anne adayının ve bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir. Aşağıda gebelik takibinin nasıl yapılacağı maddeler halinde açıklanmıştır.
- Gebelik takibi yapabilmek için öncelikle gebelik testi yapılması gerekir. Yapılan bu test, hamileliği teyit etmek için kullanılır.
- Jinekolojik muayene, gebelik öncesi ve gebelik sırasında yapılmalıdır. Bu muayene, anne adayının rahminin ve pelvisinin boyutunu ve şeklini değerlendirir.
- Ultrasonografi, gebelik takibinde çok önemli bir role sahiptir. Ultrason, bebeğin gelişimini, kalp atışını ve doğum tarihini belirlemek için kullanılır.
- Kan testleri, gebelik sırasında yapılan bir diğer önemli testtir.
- Gebelik sırasında, anne adayının beslenmesi son derece önemlidir. Gebelik takibi sırasında anne adayının beslenmesi takip edilir ve ihtiyaçlarına göre beslenme önerileri verilir.
- Gebelik sırasında, anne adayının aşıları takip edilmelidir. Bazı aşılar, anne adayının ve bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir.
- Gebelik sırasında düzenli doktor randevuları alınmalıdır. Bu randevular, bebeğin gelişimini ve anne adayının sağlığını izlemek için yapılan kontrollerdir.
- Gebelik sırasında ilaç kullanımı son derece önemlidir. Bu nedenle, anne adayı herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktoruna danışmalıdır.
Yanda bulunan butona tıklayarak, gebelik ve doğum ile ilgili daha fazla yazımıza ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Gebeliğin İlk Takibindeki (Gebelik Dönemindeki İlk 14 Hafta) İşlemler Nelerdir?
Anne adayına ait iletişim bilgileri, kişisel bilgileri, eşlik eden herhangi bir hastalığı olup olmadığı, soy geçmişi, mevcut gebelik durumu hakkında bilgiler toplanmaktadır.
Anne adayı fiziki muayeneye girdiği zaman bazı veriler toplanmaktadır. Anne adayı fiziki muayenede gebelik başlangıcında kaç kilo olduğu, boyu, nabız değerleri ve kan basınca ölçümü sağlanır. Genel kadın doğum muayenesi uzman doktorlar tarafından yapılır. Bunların yanı sıra anne adayından laboratuvar tetkikleri istenmektedir. Bu tetkikler aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.
- İdrar tetkiki
- Kan tetkiki
- Açlık kan şekeri
- Kromozomal anöploidi tarama testleri
Bu yapılan tetkikler sonucunda gebelere gerekli destekler verilir ve gerekli olan tedavilere başlanır.
Gebelik Takibi Konya
Gebelik, kadınların hayatında önemli bir dönüm noktasıdır. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için hamilelik sürecinde iyi bir takip ve doğru bir beslenme önemlidir. Gebelik takibi, hamile kadının sağlık durumunun izlenmesi, bebeğin gelişiminin takibi, olası risk faktörlerinin tespiti ve gerektiğinde müdahale edilmesi için yapılan kontrollerdir. Bu içeriğimizde, Konya’da gebelik takibi hakkında bilgiler vereceğiz.
Gebelik takibi, anne adayı ile doktor arasında yapılan periyodik muayeneler, testler ve ultrason incelemeleri ile gerçekleştirilir. Gebeliğin başlangıcından itibaren anne adayı düzenli olarak doktoru tarafından takip edilir. Takip sürecinde ilk yapılması gereken şey gebelik testi sonucunun doğrulanmasıdır. Bu test sonucunun doğrulanmasının ardından anne adayı ile doktor arasında ilk muayene gerçekleştirilir.