Gebelikte Yapılan Aşılar
- Anasayfa
- Gebelikte Yapılan Aşılar
Vajinal Akıntı Nedir, Nasıl Geçer?
Vajinal Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
İdrar Kaçırma Nedenleri Ve Tedavisi
Doğum Sonrası Yırtıkların Tedavisi Var Mıdır?
Adet Düzensizliği Nedir, Tedavisi Var Mıdır?
Rahim Ağzı Kanser Taramaları Nelerdir?
Laparoskopi Yöntemi Ile (Kapalı Ameliyat) Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Yumurtalık Kistleri Nedir, Hangileri Tehlikelidir?
Çikolata Kisti (Endometriozis) Bulguları Ve Tedavisi
Spiral (Rahim İçi Araç) Çeşitleri Nelerdir?
Cinsel İlişkiden Sonra Gebe Kalmamak İçin Neler Yapılmalı?
Aşkan, Yeni Meram Cd. NO:156, 42090 Meram/Konya
-
Pzts - Cuma 08:30 - 17:00
-
Cumartesi 08:30 - 18:00
-
Pazar Kapalı
Gebelikte Yapılması Gereken Aşılar Nelerdir?
Gebelikte yapılması gereken aşılar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.
- Tetanoz-difteri aşısı: Tetanoz ve difteri, bakterilerin neden olduğu ciddi enfeksiyonlardır. Hamile kadınlar tetanoz ve difteriye karşı bağışıklık kazanmak için tetanoz-difteri aşısı yaptırabilirler. Aşı, anne ve bebeğin korunmasına yardımcı olmaktadır. Yapılan bu aşı, doğumdan sonra bebeğin tetanoz ve difteriye karşı korunması için de önerilir.
- Hepatit B aşısı:Hepatit B, karaciğerde enfeksiyona neden olan bir virüstür. Hamile kadınlar hepatit B aşısı yaptırabilirler. Yapılan bu aşı, annenin hastalığı kapmasını önleyebilir ve ayrıca doğumdan sonra bebeğin enfeksiyon riskini azaltabilir.
- İnfluenza (grip) aşısı: Hamile kadınlar, her yıl grip mevsiminde grip aşısı yaptırabilirler. Grip, özellikle hamile kadınlarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Yapılan bu aşı, anne ve bebeğin korunmasına yardımcı olabilir.
- Meningokok aşısı: Meningokok hastalığı, beyin ve omurilikte ciddi enfeksiyonlara neden olabilen bir bakteriyel enfeksiyondur. Hamile kadınlar, özellikle seyahat etmek gibi risk faktörleri varsa, meningokok aşısı yaptırabilirler. Yapılan bu aşı, anne ve bebeğin korunmasına yardımcı olabilir.
- Kuduz aşısı: Kuduz, bir hayvanın ısırması sonucu oluşan bir virüs hastalığıdır. Hamile kadınlar, kuduz aşısı yaptırabilirler. Yapılan bu aşı, annenin hastalığı kapmasını önleyebilir ve ayrıca doğumdan sonra bebeğin enfeksiyon riskini azaltabilir.
Yanda bulunan butona tıklayarak, gebelik ve doğum ile ilgili daha fazla yazımıza ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Gebelikte Yapılan Aşılar
Gebelik dönemi, anne adayı için oldukça hassas bir süreçtir ve bu süreçte alınacak herhangi bir aşı kararı da dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. Gebelikte bazı enfeksiyonlara karşı aşılanmak hem anne hem de bebek için önemlidir. Gebelik döneminde yaptırılan bazı aşılar, annenin sağlığına zarar verebilir, gebeliği riske atabilir. Böyle sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için gebelikte hangi aşıların yapılması gerektiği, gebelik döneminin hangi evresinde yapılması gerektiği, aşının riskleri ve faydaları gibi konularda doğru bilgiye sahip olmak önemlidir.
Gebelikte Aşı Nereden Yaptırabilirim?
Gebelikte aşı, anne ve bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Gebelikte anne adaylarına uygulanması gereken aşılar vardır ve bunlar gebeliğin hangi haftasında olunduğuna ve daha önce alınmış aşıların durumuna göre değişebilir. Genellikle sağlık kuruluşları, gebelerin aşı ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli aşıları yaparlar. Hamilelikte aşı yaptırmak isteyen kişiler öncelikle sağlık kuruluşlarından randevu almaları ve uzman doktorlara danışmaları gerekmektedir.