Rahim Ağzı Kanser Aşısı
- Anasayfa
- Rahim Ağzı Kanser Aşısı
Vajinal Akıntı Nedir, Nasıl Geçer?
Vajinal Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
İdrar Kaçırma Nedenleri Ve Tedavisi
Doğum Sonrası Yırtıkların Tedavisi Var Mıdır?
Adet Düzensizliği Nedir, Tedavisi Var Mıdır?
Rahim Ağzı Kanser Taramaları Nelerdir?
Laparoskopi Yöntemi Ile (Kapalı Ameliyat) Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Yumurtalık Kistleri Nedir, Hangileri Tehlikelidir?
Çikolata Kisti (Endometriozis) Bulguları Ve Tedavisi
Spiral (Rahim İçi Araç) Çeşitleri Nelerdir?
Cinsel İlişkiden Sonra Gebe Kalmamak İçin Neler Yapılmalı?
Aşkan, Yeni Meram Cd. NO:156, 42090 Meram/Konya
-
Pzts - Cuma 08:30 - 17:00
-
Cumartesi 08:30 - 18:00
-
Pazar Kapalı
Rahim Ağzı Kanser Aşısı
HPV Aşısı
HPV Aşısı, canlı olarak virüs taşımayan bir aşıdır. Bu aşı 6 aylık süre içerisinde 3 doz olarak uygulanmaktadır. Genital siğillere ve rahim ağzı kanserine neden olan 4 adet virüse karşı yüksek derecede etkili olan bu aşı günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır. Cinsel yaşama başlamış olan kadınlarda aşının koruyucu olduğu bilinmesine rağmen cinsel teması hiç olmamış bireylere göre daha az korunmaktadır. Bu durumun sebebi ise cinsel yaşama başlamış olanlarda bazı HPV enfeksiyon tipleri bulaşmış olabileceğinden dolayı aşının koruma gücünde azalma olabilmektedir. Bu duruma rağmen herhangi bir HPV tipinde bulaşma yaşansa bile diğer 3 adet tipe karşı aktif olarak koruma sağlandığı görülmektedir.Yanda bulunan butona tıklayarak, jinekoloji ile ilgili daha fazla yazımıza ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
HPV Aşısı Kaç Sene Boyunca Koruma Sağlamaktadır?
HPV Aşısı Kimlere Yapılmamaktadır?
HPV aşısının herhangi bir bileşenine karşı alerjisi olan kişilere, maya alerjisi olan kişilere bu aşının uygulanması ciddi riskler barındırmaktadır. Bu risklerin var olduğundan dolayı, aşı yaptırmadan önce kişinin hastalık durumu ve alerjisi hakkında doktora bilgi verilmelidir. Gebe olan kişiler ise HPV aşısı yaptırmak için gebelik döneminin bitmesini beklemeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra ciddi bir hastalık geçiren kişilerinde HPV aşısı olmak için beklemesi gerekebilir. HPV aşısının sizler için uygun olup olmadığını bilmek istiyorsanız uzman bir doktordan yardım alabilirsiniz.HPV Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?
HPV aşısı için yaklaşık 10 yıl bir çalışma yapılmıştır ve bu çalışmalar sonucunda aşının güvenli olduğu belirlenmiştir. HPV aşısı diğer birçok aşıda olduğu gibi kızarıklık ve aşının vurulduğu yerde hafif ağrı olabilmektedir. Bunun yanı sıra bazı kişilerde nadiren olsa da baş ağrısı ve mide bulantısı görülebilmektedir.