Laparaskopik Tüp Bağlama Ameliyatı Nedir?
- Anasayfa
- Laparaskopik Tüp Bağlama Ameliyatı Nedir?
Vajinal Akıntı Nedir, Nasıl Geçer?
Vajinal Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
İdrar Kaçırma Nedenleri Ve Tedavisi
Doğum Sonrası Yırtıkların Tedavisi Var Mıdır?
Adet Düzensizliği Nedir, Tedavisi Var Mıdır?
Rahim Ağzı Kanser Taramaları Nelerdir?
Laparoskopi Yöntemi Ile (Kapalı Ameliyat) Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Yumurtalık Kistleri Nedir, Hangileri Tehlikelidir?
Çikolata Kisti (Endometriozis) Bulguları Ve Tedavisi
Spiral (Rahim İçi Araç) Çeşitleri Nelerdir?
Cinsel İlişkiden Sonra Gebe Kalmamak İçin Neler Yapılmalı?
Aşkan, Yeni Meram Cd. NO:156, 42090 Meram/Konya
-
Pzts - Cuma 08:30 - 17:00
-
Cumartesi 08:30 - 18:00
-
Pazar Kapalı
Laparoskopik Tüp Ligasyonu Nedir?
Tüp ligasyonu adı verilen tüplerin bağlanması işlemi; Kişilerin çocuk sayısında istenilen noktaya geldiği için tekrar gebe kalmak istemedikleri durumlarda uygulanan bir aile planlaması yöntemidir. Tüp bağlama operasyonunda yumurtanın rahme inmesini engellemek için tüpler bağlanır. Eşler tüp ligasyonu konusunda kararlarını yavaş yavaş vermelidir, aksi halde tüpler düşer düşmez açılarak normal yollarla hamile kalınması mümkün değildir. İşlem için eşlerin bu konudaki kararlarını kesinleştirmesi ve kadının hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini hazır hissedecek düzeyde olması gerekmektedir. Çünkü tüp bağlama operasyonu hastalara geri dönüşümsüz olarak yapılmaktadır. Günümüzde gebeliği sonlandırmak için doğum kontrol hapı, rahim içi araçlar ve tüplerin bağlanması kullanılmaktadır. Tüp ligasyonu kalıcı ve kesin bir çözüm olsa da çoğu insan için bakımın merkezinde yer alır. Tüp ligasyonu laparoskopik ve açık yöntem olarak iki şekilde yapılır. Laparoskopik tüp ligasyonu steril ameliyathane koşullarında göbek deliğinden küçük bir kesi ile başlar ve önce teleskop adı verilen bir aletle incelenir. Ardından, işlemi gerçekleştirmek için gerekli diğer aletlerin kullanılması için karın duvarında birkaç kesi daha yapılır. Bu aletler yerindeyken tüpler bir kamera yardımıyla izlenir ve ligasyon işlemi gerçekleştirilir. Oldukça kısa süren ve ağrısız bu işlemden sonra hastalar hemen normal hayatlarına dönebilmektedir.
Bu yazımızda laparoskopik tüp ligasyonu nedir, laparoskopik tüp ligasyonu nasıl yapılır, laparoskopik tüp ligasyonu faydaları nelerdir, laparoskopik tüp ligasyonu iyileşme süreci ne kadar sürer sorularına detaylı cevaplar vereceğiz. Laparoskopik tüp ligasyonu riskli midir ve laparoskopik tüp ligasyonu maliyeti nedir?
Yanda bulunan butona tıklayarak, kapalı cerrahi ile ilgili daha fazla yazımıza ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Laparoskopik Tüp Ligasyonu Nasıl Yapılır?
laparoskopik tüp ligasyonu; Genel anestezi uzmanları tarafından steril hastane koşullarında gerçekleştirilir. Laparoskopik ameliyat kapalı bir ameliyat olup küçük kesilerle gerçekleştirilir. Laparoskopik tüp ligasyonu için önce göbek deliğine küçük bir kesi yapılır ve teleskop adı verilen bir aletle tüplerin durumu gözlemlenir ve incelenir. Tüp ligasyonu için gerekli diğer aletler için karın duvarında iki küçük kesi daha yapılır. Bu aletler ile karşılıklı iki taraftaki tüplerin küçük bir klips veya silikon kauçuk halkalar yardımıyla birbirine bağlanması amaçlanmaktadır. İşlem tamamlandıktan sonra aletler çıkarılarak küçük kesiler kapatılır ve hasta aynı gün taburcu edilir.
Laparoskopik Tüp Ligasyonu Avantajları Nelerdir?
Laparoskopik tüp ligasyonu eşler için büyük bir sorumluluktur. Eşler bu konuda karar verirken çok dikkatli düşünmeli ve kararlarını kendilerini hazır hissettikleri zaman vermelidirler. Kişiyi hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkileyebilecek bu konudaki kararlar kesin olmalıdır. Laparoskopik tüp ligasyonu işlemi kişiye birçok fayda sunmaktadır.
Laparoskopik tüp ligasyonunun avantajları şunlardır:
- Kesi boyutu küçük olduğu için kişilerin iyileşme süresi kısadır.
- Komplikasyon riski açık yönteme göre daha düşüktür.
- Kişiler kısa sürede sosyal ve çalışma hayatına döner ve günlük aktivitelerine devam edebilirler.
- Genel anestezi altında yapıldığı için kişi herhangi bir ağrı ya da rahatsızlık hissetmez.
- Kısa sürede tamamlanır.