Laparaskopi ile Rahim Ameliyatı Nedir?
- Anasayfa
- Laparaskopi ile Rahim Ameliyatı Nedir?
Vajinal Akıntı Nedir, Nasıl Geçer?
Vajinal Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
İdrar Kaçırma Nedenleri Ve Tedavisi
Doğum Sonrası Yırtıkların Tedavisi Var Mıdır?
Adet Düzensizliği Nedir, Tedavisi Var Mıdır?
Rahim Ağzı Kanser Taramaları Nelerdir?
Laparoskopi Yöntemi Ile (Kapalı Ameliyat) Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Yumurtalık Kistleri Nedir, Hangileri Tehlikelidir?
Çikolata Kisti (Endometriozis) Bulguları Ve Tedavisi
Spiral (Rahim İçi Araç) Çeşitleri Nelerdir?
Cinsel İlişkiden Sonra Gebe Kalmamak İçin Neler Yapılmalı?
Aşkan, Yeni Meram Cd. NO:156, 42090 Meram/Konya
-
Pzts - Cuma 08:30 - 17:00
-
Cumartesi 08:30 - 18:00
-
Pazar Kapalı
Kapalı Rahim Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Laparoskopik rahim ameliyatı deneyimli bir cerrah tarafından genel anestezi altında yapılması gereken ciddi bir işlemdir. Hazırlık sürecinde hastadan kan ve idrar örneklerinin alınmasıyla birlikte duruma göre EKG, akciğer filmi veya rahimden parça alma gibi işlemler de uygulanabilir. Böylelikle hastanın genel sağlık durumu ve ameliyata uygunluğu gibi önemli durumlar detaylı şekilde incelenir.
Kapalı rahim alınması ameliyatı hazırlık süreci boyunca doktorunuz sizinle iletişim halinde olacak ve gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır. Bu süreç boyunca operasyon hakkında aklınızda olan hiçbir soruyu doktorunuza sormaktan çekinmeyin. Sağlık durumunuz hakkında, düzenli olarak kullandığınız ilaçlar gibi bilgileri doktorunuza bildirin.
Hazırlık işlemlerinin ardından operasyona engel bir durum olmadığı belirlendiğinde operasyona geçilir. Kapalı rahim ameliyatı için göbekten 1 cm lik, kasık bölgesinden 0.5 cm lik kesiler yapılır ve bu kesilerden operasyon gerçekleştirilir. Laparoskop adı verilen ucunda kamera bulunan ince bir tüp vücuttaki kesiklerden geçirilir. Rahim daha sonra dikkatlice çıkarılır. İşlem sırasında genel anestezi uygulanır ve yaklaşık 1-2 saatte ameliyat tamamlanır.
Yanda bulunan butona tıklayarak, kapalı cerrahi ile ilgili daha fazla yazımıza ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kapalı Rahim Alınması Ameliyatı Avantajları
Rahimde oluşabilen çeşitli patolojilere göre rahmin alınması gerekebilir. Bu işlemin çeşitli yöntemleri vardır ve kapalı rahim ameliyatı bunlardan biridir. Bu prosedür, laparoskop adı verilen bir cihaz kullanılarak minimum kesi yapılarak yapılır. Bu nedenle, ağrı ve kanamanın en aza indirildiği bir rahim alma prosedürü olarak kabul edilir. Bu özelliğinden dolayı rahim alınması için sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.
Kapalı rahim alma ameliyatının bir diğer avantajı da küçük bir kesi ile yapıldığı için ameliyatın iyileşme sonrasında bıraktığı izlerin oldukça küçük olmasıdır. Böylece hasta için estetik kaygılar da en aza indirilmiş olur. 1-1,5 saat arasında yapılabilen bu müdahalenin ardından hasta kısa sürede evine taburcu edilebilmektedir. Bundan sonra tam iyileşme süreci genellikle 1 ila 2 ay sürer.
Kapalı Rahim Ameliyatı Sonrası
Kapalı rahim ameliyatı mutlaka uzman bir cerrah tarafından dikkatle yapılması gereken bir işlemdir. Böylece hata oranı en aza indirilecek ve ameliyat sonrası iyileşme süreci mümkün olan en iyi yolu izleyecektir. Ayrıca ameliyat sonrası bazı durumlara dikkat ederek süreci olumlu yönde etkilemek mümkündür.
Ameliyattan sonra hafif ağrı, yorgunluk, iştahsızlık gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu problemler ilk birkaç gün devam ederse veya herhangi bir anormal durum söz konusu ise vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.