Laparaskopi yöntemi ile (kapalı ameliyat) hangi ameliyatlar yapılır?
- Anasayfa
- Laparaskopi yöntemi ile (kapalı ameliyat) hangi ameliyatlar yapılır?
Vajinal Akıntı Nedir, Nasıl Geçer?
Vajinal Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
İdrar Kaçırma Nedenleri Ve Tedavisi
Doğum Sonrası Yırtıkların Tedavisi Var Mıdır?
Adet Düzensizliği Nedir, Tedavisi Var Mıdır?
Rahim Ağzı Kanser Taramaları Nelerdir?
Laparoskopi Yöntemi Ile (Kapalı Ameliyat) Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Yumurtalık Kistleri Nedir, Hangileri Tehlikelidir?
Çikolata Kisti (Endometriozis) Bulguları Ve Tedavisi
Spiral (Rahim İçi Araç) Çeşitleri Nelerdir?
Cinsel İlişkiden Sonra Gebe Kalmamak İçin Neler Yapılmalı?
Aşkan, Yeni Meram Cd. NO:156, 42090 Meram/Konya
-
Pzts - Cuma 08:30 - 17:00
-
Cumartesi 08:30 - 18:00
-
Pazar Kapalı
Laparoskopi Yöntemi (Kapalı Ameliyat) İle Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Günümüzde Laparoskopi yöntemi birçok hastalığın tanısı ve tedavisi için kullanılan bir yöntemdir. Laparoskopi yöntemi ile en sık yapılan operasyonlar aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır.
- Safra Kesesi Ameliyatları:Laparoskopik safra kesesi ameliyatı; safra kesesi taşları, enfeksiyonlar, inflamasyon veya diğer nedenlerle oluşan safra kesesi problemlerinin tedavisinde kullanılır. Bu yöntemde, birkaç küçük kesik açılır ve laparoskop adı verilen ince bir alet kullanılarak safra kesesi çıkarılır.
- Kist Cerrahisi:Laparoskopik kist cerrahisi, karın veya pelvis bölgesindeki kistlerin çıkarılması için kullanılır. Bu kistler genel olarak yumurtalık veya böbreklerde oluşan sıvı dolu keseciklerdir. Laparoskopik yöntem, daha invaziv olan açık cerrahi yönteme göre daha az ağrılı ve daha hızlı bir iyileşme süreci sunmaktadır.
- Apandisitin Alınması:Laparoskopik apandisit ameliyatı, apandisit iltihabının tedavisinde kullanılır. Bu yöntemde, birkaç küçük kesik açılır ve apendiks adı verilen bağırsak uzantısı çıkarılır.
- Miyomların Alınması:Laparoskopik miyom ameliyatı, rahimdeki miyomların çıkarılması için kullanılır. Miyomlar, rahimde büyüyen iyi huylu tümörlerdir. Bu tümörler ağrı, kanama ve diğer semptomlara neden olabilir.
- Çikolata Kisti:Laparoskopik çikolata kisti ameliyatı, endometriozis nedeniyle oluşan kistlerin çıkarılması için kullanılır. Endometriozis, rahim dışındaki dokularda oluşan bir rahatsızlıktır ve karın ağrısı, adet sancısı ve diğer semptomlara neden olabilir.
- Rahmin Alınması:Laparoskopik histerektomi, rahim ve bazen yumurtalıkların çıkarılması için kullanılır.
Yanda bulunan butona tıklayarak, jinekoloji ile ilgili daha fazla yazımıza ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Laparoskopi Yöntemi (Kapalı Ameliyat)
Laparaskopi, karın boşluğu içerisine küçük bir kamera ve ışık kaynağı yerleştirerek cerrahi operasyonların yapılmasına imkan tanıyan minimal invaziv bir yöntemdir. Laparoskopi yöntemi, kapalı ameliyat olarak da bilinir ve geleneksel ameliyatlara göre daha az invaziv olduğundan daha hızlı iyileşme süresi ve daha az ağrı ile sonuçlanır.
Laparaskopi, karın duvarındaki küçük bir kesikten bir tüp yerleştirilerek gerçekleştirilir. Bu tüp, kamera ve ışık kaynağı gibi diğer aletlerin karın boşluğuna erişmesine izin verir. Laparaskopi, genellikle lokal anestezi altında yapılır fakat bazı durumlarda genel anestezi de kullanılmaktadır. Laparoskopi yöntemi birçok farklı ameliyat türü için kullanılmaktadır. Bu içeriğimizde bu ameliyatları ve Laparoskopi yönteminin avantajlarını detaylı bir şekilde ele alacağız.
Laparoskopi Yöntemi (Kapalı Ameliyat) Avantajları Nelerdir?
Laparoskopi (kapalı ameliyat), karın boşluğuna küçük kesiler açarak yapılan bir cerrahi işlemdir. Günümüzde aktif bir şekilde kullanılan bu yöntemin birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar maddeler halinde aşağıda listelenmiştir.
- Laparoskopik yöntemi, daha küçük kesiler kullanarak yapıldığı için açık ameliyatın neden olduğu ağrı ve rahatsızlık daha azdır.
- Laparoskopik yöntemi, açık ameliyata kıyasla daha az kanama yapmaktadır.
- Laparoskopik yöntemi, açık ameliyatın aksine karın boşluğuna doğrudan temas etmez.
- Laparoskopik yöntemi, açık ameliyata kıyasla daha hızlı bir iyileşme süreci sağlar.
- Laparoskopik yöntemi, daha küçük kesiler kullandığından açık ameliyatın neden olduğu daha büyük izlerin oluşması büyük bir oranda engellemektedir.