Tüp Bebek Tedavisi Başarı Oranları
- Anasayfa
- Tüp Bebek Tedavisi Başarı Oranları
Vajinal Akıntı Nedir, Nasıl Geçer?
Vajinal Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
İdrar Kaçırma Nedenleri Ve Tedavisi
Doğum Sonrası Yırtıkların Tedavisi Var Mıdır?
Adet Düzensizliği Nedir, Tedavisi Var Mıdır?
Rahim Ağzı Kanser Taramaları Nelerdir?
Laparoskopi Yöntemi Ile (Kapalı Ameliyat) Hangi Ameliyatlar Yapılır?
Yumurtalık Kistleri Nedir, Hangileri Tehlikelidir?
Çikolata Kisti (Endometriozis) Bulguları Ve Tedavisi
Spiral (Rahim İçi Araç) Çeşitleri Nelerdir?
Cinsel İlişkiden Sonra Gebe Kalmamak İçin Neler Yapılmalı?
Aşkan, Yeni Meram Cd. NO:156, 42090 Meram/Konya
-
Pzts - Cuma 08:30 - 17:00
-
Cumartesi 08:30 - 18:00
-
Pazar Kapalı
Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Hangi Unsurlara Göre Belirleniyor?
Tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen unsurlar bulunmaktadır. Başarı gebelik oranı olarak ifade edildiğinden dolayı genel olarak artan yaş ile ters bir orantıya sahip olduğu bilinmektedir. Kadın yaşı artış gösterdikçe tüp bebek başarı oranı azalmaktadır. Tüp bebek tedavisi gören kişilerde ilk denemede başarı oranı genç kadınlarda (35 yaş ve altı) yaklaşık olarak %60 civarındayken, 40’lı yaşlardan sonraki kadınlarda ise bu başarı oranı %20’lere kadar düşmektedir. Tüp bebek tedavisinde yumurtanın kalitesi kadının yaşına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bundan dolayı 35 yaş altı olan kişilerde hamilelik şansı büyük bir oranda azalmaktadır.
Tüp bebek tedavisi yapan uzman doktorların amaçladığı ilk hedef ilk denemede gebeliği yakalamaktır ancak gebelik her kadında ilk denemede başarılı olmamaktadır. Tüp bebek tedavisinde ilk denemede başarısız olunduğu zaman tedaviye devam edildiğinde yani yeni denenen tüp bebek denemeleri ile gebelik şansı göreceli olarak artış göstermektedir. 3 kere tüp bebek denemesi yapan bir çiftin %80’i bu tedavi ile birlikte gebe kalma şansı yakalamaktadır.
İlk defa tüp bebek denemesi yapan çiftlerin başarı şansını etkileyen faktörler arasında fazla kilo, rahimde sorunlar, bağışıklık sistemindeki sorunlar, sigara kullanımı, alkol kullanımı ve azalan yumurtalık rezervi sayılabilmektedir.
Yanda bulunan butona tıklayarak, tüp bebek ile ilgili daha fazla yazımıza ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Tüp Bebek Başarı Şansı
Günümüzde tüp bebek tedavisi bebek sahibi olmak isteyip de gebe kalamayan çiftlerde en yüksek oranda gebelik şansı sunan tedavidir. Tüp bebek başarı oranı iki adet önemli başlıkla ifade edilebilir. Bu başlıklar gebelik oranı ve canlı doğum olarak listelenebilir. Gebe kalan her bir bireyin gebeliği doğum ile sonuçlanmadığından dolayı yaşanan bebek kayıpları da göz önünde bulundurulduğu zaman esas başarı oranı canlı doğum ile belirlenmektedir. Bu başarı, eve bebek götürme oranı şeklinde de isimlendirilmektedir. Tüp bebek canlı doğum başarı oranı ülkemizde ve tüm dünyada yaklaşık olarak %30 civarındadır. Bu orana bakıldığında her üç adet çiftten biri ilk tüp bebek tedavisi denedikleri zaman çocuk sahibi olma şansı yakalamaktadırlar.
Tüp Bebek Tedavisi Başarı Oranları
Tüp bebek tedavisi, çiftlerin bebek sahibi olmak için tercih ettikleri bir yöntemdir. Son yıllarda giderek yaygınlaşan tüp bebek tedavisi, birçok çiftin umut kaynağı haline gelmiştir. Tüp bebek tedavisi, yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun rahim içine yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilir. Fakat tüp bebek tedavisinin başarı oranları birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir. Sizlere bu içeriğimizde tüp bebek tedavisi başarı oranları hakkında bilgiler sunacağız.